본문 바로가기
빵 만들기/피자, 빵, 케이크,

사과 미니 컵케이크

by 품덕고상 2025. 4. 2.

재료 :

실온 계란 2개, 설탕 1/2컵, 식용유 1컵,  바닐라 익스트렉 2tsp, 베이킹파우더 12g,  레몬즙이나 흰식초 1Tbsp, , 중력분 밀가루 1.5컵, 작게 깍둑 썬 사과 1컵, 건포도 1/2컵, 다진 견과류 1/2컵, 시나몬가루 1tsp 실온 우유 1컵, 소금 1꼬집,


Instructions:

Preheat your oven to 180°C (350°F). Grease and flour mini cake molds or a muffin tin.
In a large bowl, beat the eggs until frothy. Gradually add the granulated sugar, continuing to beat until the mixture becomes creamy and the volume doubles.
Slowly incorporate the vegetable oil in batches, mixing well after each addition to maintain the mixture's consistency.
In a separate bowl, sift together the all-purpose flour and baking powder.
Gradually add the dry ingredients to the egg-oil mixture, mixing until just combined. Do not overmix.
Stir in the milk, a little at a time, until the batter reaches a slightly sticky consistency.
Add the lemon juice (or vinegar) and vanilla extract, mixing until incorporated.
Fill each mold or muffin cup halfway with the batter.
For the filling, distribute the chopped apples, raisins, chopped nuts, brown sugar, and ground cinnamon evenly over the batter in each mold.
Bake in the preheated oven for approximately 25-30 minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out clean